Print << Terug

Sociaal met media

Vanmiddag werd er door een medewerker van de bibliotheek een les mediawijsheid gegeven.
Het onderwerp voor groep 7-8 was 'Sociaal met media' en had te maken met het bewust worden van de gevolgen van sociale media. Allereerst werden we met z'n allen geconfronteerd met ons eigen mediagedrag. Door middel van een zelftest bekeken we hoeveel minuten per dag we televisie kijken, internetten, computeren, lezen en bezig zijn op de telefoon. 

Daarna hebben we gepraat over sociale media. Welke sociale media kennen de kinderen of gebruiken ze. Facebook werd ook veel genoemd door de kinderen. Het is echter zo dat je officieel pas vanaf je 13e een account mag aanmaken. Kinderen liegen dus over hun leeftijd, met of zonder toestemming van ouders. Voor kinderen van 13 tot 17 heeft Facebook wel speciale veiligheidsmaatregelen getroffen. Meer informatie is te vinden op de site van mijn kind online.nl : Maak je kind wegwijs op Facebook

Veel kinderen weten gelukkig al wel welke gevolgen het plaatsen 'posten' en delen van foto's en video's kan hebben op sociale media. Toch was het goed om dit nogmaals onder de aandacht te brengen. Wat eenmaal geplaatst is, kan de hele wereld overgaan!

Tenslotte werd er gesproken over privacy. Wat zijn privegegevens en waarom moet je dit privé houden? Zorg voor veilige wachtwoorden en houd deze, behalve voor je ouders, privé. Deel dit dus zelfs niet met je beste vriend of vriendin!

   

10 tips over veilig internetten en omgaan met sociale media

 

Media
  • 2015-11-30 14.27.15.jpg
  • 2015-11-30 14.39.35.jpg