Welkom op de pagina van groep 7/8.Wij zijn een gecombineerde klas met 21 leerlingen. 
9 in groep 7 en 12 in groep 8. Meester Dennis is de leerkracht.

Wat maakt groep 7 en 8 nou zo bijzonder? 

Engels
In groep 7 krijgen de leerlingen voor het eerst Engels. Wij leren Engels door middel van de methode 'Groove me'. 
Groove.me is een digibord lesmethode Engels waarbij muziek de basis is van alle lessen. De muziek die gebruikt wordt is ‘echte’ muziek: bekende popsongs en eigentijdse hits in hun oorspronkelijke uitvoering. In de lessen wordt het thema van het liedje gebruikt om leerlingen Engels te leren, daarbij komen alle vaardigheden aan bod. De lessen beperken zich niet tot alleen de woorden uit het liedje, maar worden uitgebreid met woorden passend bij het thema.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat leerlingen die Engels leren met popmuziek veel gemotiveerder zijn voor het leren van Engels en de taal gemakkelijker en effectiever leren.

 

De Cito Eindtoets
De centrale Cito Eindtoets wordt afgenomen op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 april. 
Wil je een idee krijgen hoe de vragen in de centrale eindtoets eruit zien, doe dan de online toets.

Het schooladvies
Eind januari, na de M8 toetsen, wordt er een schooladvies gegeven. Daarmee geeft de school aan welke middelbare school het meest geschikt is. Het schooladvies is het belangrijkste advies, de Cito Eindtoets geeft een tweede advies. Het is bedoeld om te kijken of de school met het schooladvies in de goede richting zat. De middelbare school mag de score op de Eindtoets niet gebruiken om te beslissen of de leerling wel of niet wordt toegelaten.

Het kan zijn dat de centrale eindtoets veel beter of juist veel slechter is gemaakt, dan de school van te voren dacht. Wordt de Eindtoets beter gemaakt dan gedacht, dan kan de school opnieuw naar het advies kijken. Heroverwegen wordt dat genoemd. Het kan zijn dat het schooladvies dan wordt aangepast, maar dat hoeft niet. Wordt de Eindtoets slechter gemaakt dan de school verwachtte, dan past de school het advies niet aan. Dat blijft dan hetzelfde. 

Mijn kind

Klik hier om naar het nieuws uit de groepen te gaan.

Like ons ook op Facebook