Print << Terug

App talk

App-talk

Wij zijn vanaf het begin van het jaar erg druk geweest met het testen van de tablet in de klas. Wij gebruiken in de klas meerdere apps die passen of horen bij de methode. Waarmee de klas antwoorden geeft aan de hand van hun eigen whiteboardjes (hierop worden de antwoorden geschreven).

In deze eerste App-talk zal ik u kort bijpraten over het gebruik van de app ‘Rekenkoning’.

Rekenkoning

Rekenkoning is een app die zeer geschikt is voor groep 4. Het doel van de app is vooral om plus- en minsommen over het tiental te automatiseren. Dit is voor groep 4 erg belangrijk en komt vanuit onze rekenmethode dan ook vaak terug.

De leerlingen moeten binnen een bepaalde tijd tien sommen oplossen. Hij beter zij dit doen, hoe meer sterren zij verdienen.

Doordat wij in de klas als hulpmiddel de whiteboardjes gebruiken is er meer interactie met de leerlingen. Verder zijn de leerlingen ontzettend gemotiveerd door het werken met de app en dit zorgt voor een grote betrokkenheid van de leerlingen. Daarnaast kan ik als leerkracht zien hoe de leerlingen de sommen maken en hier kort feedback op geven.

Coöperatief

Naast de app gebruiken wij de whiteboardjes ook voor coöperatieve werkvormen bij het vak rekenen. Op onderstaande foto’s ziet u de leerlingen druk bezig met de coöperatieve werkvorm ‘Tafelrondje’. Hierbij werken de leerlingen in tweetallen. Zij zitten tegenover elkaar. Om de beurt mogen zij een som bedenken en opschrijven. De leerling die hier tegenover zit moet vervolgens het antwoord op de som opschrijven. Hierna draaien de rollen om.

 


Media
  • rekenkoning.jpg