Print << Terug

Nieuws uit groep 3 en 4

Het schooljaar is alweer bijna op de helft. In groep 3 hebben we kern 5 net afgerond. We kunnen al veel woorden lezen. Soms lezen we ook al woorden met twee medeklinkers aan het begin of het eind van een woord. Het is erg belangrijk dat de kinderen in de vakantie blijven lezen, iedere dag een paar bladzijden uit het Veilig en vlot boekje of een leuk leesboekje.
Bij rekenen leren we sommen maken bij plaatjes, bussommen, sommen met pijlentaal en splitsen.

In groep 4 worden iedere week nieuwe woorden behandeld met een bepaalde moeilijkheid. De afgelopen weken hebben we o.a. geoefend met -nk woorden, -ng woorden, woorden met een tussen 'u' en woorden met drie medeklinkers aan het begin of het eind.Bij taal hebben we o.a. gewerkt met tijdwoorden en het maken van goede zinnen.Bij rekenen zijn we begonnen met het leren van de tafels. De tafels van 2, 5 en 10 zijn aan de orde geweest.  Verder zijn we aan het optellen en aftrekken over het eerste tiental  (14 + 9 en 13 - 6) en met tientallen ( 70+20, 45-30, 45+30)

Uiteraard hebben we ook veel aandacht besteed aan de komst van de Sint en zijn Pieten, en Kerst . Ook dit jaar  hebben we met alle kleuters het Sinterklaasjournaal gevolgd en de avonturen van Pietje Verliefd meegemaakt. Het was jammer dat Pietje Verliefd net voor het Sinterklaasfeest trouwde in een andere plaats, we hadden hem graag bij ons op school getrouwd. Gelukkig bracht Sinterklaas wel drie andere Pieten mee en bracht hij een gezellig bezoek aan onze klas.

Uiteraard hebben wij ook onze klas versierd. We hebben hard gewerkt  met het maken van Zwarte Pieten maskers en Sinterklazen. Na het Sinterklaasfeest kwam de kerstboom in de klas. Verder is de klas versierd met werkjes die gemaakt zijn tijdens de kerstknutselochtend enheel veel lichtjes.

Groep 3 en 4 wenst iedereen fijne feestdagen en een heel goed begin van het nieuwe jaar.